Toon alles (8)
Jamie Biesemans

Triluminos

Hoewel de Z2 blijft ‘steken’ op een Full HD-resolutie – terwijl Apple en Samsung voor meer gaan – zien we dat niet echt als een gebrek. Het kan inderdaad scherper, maar met 1.080p op een 10,1-inch scherm zit je aan een aanvaardbare 221 pixels per inch. 

Volgens Sony is het scherm aanzienlijk beter vergeleken met de Z van vorig jaar. Zo gebruikt de Z2 nu een Triluminos-scherm dat een betere kleurweergave zou bieden. Eerlijk gezegd: met het vorige scherm was niets mis en deze lijkt op gelijke niveau te zitten, met iets meer gesatureerde tinten.

Sony was zowat de eerste die er aan dacht om zijn tablets uit te rusten met een infraroodoog en een remote-app. Ondertussen bezitten bijna alle toptelefoons en toch wat tablets de mogelijkheid om AV-materiaal aan te sturen.

De remote-app van Sony is niet veel veranderd door de jaren, maar geen erg. Het werkt prima, kan behoorlijk wat types en merken producten aansturen, en heeft een leermodus. Het enige wat we echt missen, is de mogelijkheid om één remote te bouwen met knopjes voor verschillende apparaten, iets dat bij pakweg LG wel kan.

gerelateerde items