Toon alles (8)
Jamie Biesemans

Wat is er op de radio?

De Z2 draait Android 4.4.2 met daarop een eigen sausje van Sony. Veel visueel snoepgoed wordt er niet toegevoegd – en daar is iedereen blij om – maar wel wat eigen apps en een stijlvolle kleurenpalet.

Opvallend is dat de Walkman-app zeer verregaand integreert met Music Unlimited, wat leuk is als je geabonneerd bent op die dienst. Sony ontpopt zich tegenwoordig tot de voorvechter van hi-resaudio; het is wel wat sneu dat qua ondersteuning voor hoge resolutie-audio de Z2 niet echt goed scoort. ALAC's spelen niet af, ongeacht hun bitrate en sampling rate, FLAC's wel, tenzij ze richting 96 KHz en 24-bit uit gaan.

Het klinkt misschien vreselijk old school, maar wij vielen enorm voor de FM Radio-app: die oogt zeer knap en kan via TrackID van GraceNote een liedje identificeren. Kon elke radio dat maar!

Wat minder opgetogen zijn we over de Video-app, die toch het lastig had met het afspelen van onze testvideo’s over het netwerk. Veelal was er wél beeld, maar geen klank. Nu ja, even naar de Play Store gaan en daar een app downloaden als GoodPlayer, en dat probleem is ook al weer opgelost. (Dezelfde weg kan je wandelen om hi-resaudio af te spelen, trouwens.)

Los van die gemakkelijk op te lossen kwestie, vinden we de Z2 een uitstekende tablet om video te bekijken. Wie dat vaak doet, moet eens kijken naar de door Sony apart verkochte mini-afstandsbediening voor de Z2. Een leuk idee én het dubbelt als minitelefoontje voor Skype en co op je tablet, maar aan 79 euro te duur.

gerelateerde items