Na de gebruikelijke uitpaksessie wordt duidelijk dat de Teac SR100i geen klein dingetje is. Oké, hij is ook niet ultragroot – de Zeppelin van B&W is nog net iets breder, maar wel minder hoog en minder diep – maar op een klein schapje zoals de ‘Billy’ van IKEA voelt
hij zich niet echt lekker.

Dankzij de bijzondere vormgeving ziet hij er in geen geval lomp uit en de wat grotere afmetingen bieden meer potentieel voor het opbouwen van een stevig klankfundament – met name in het laag – tegenover een kleiner apparaat.

Goed, de SR100i is dus een iPod-speakerdock. Desondanks zien we nergens een hoekje of kantje waar we eventueel een iPod of een iPhone in kwijt kunnen. Een druk op het middelste gedeelte van de metalen rand aan de onderzijde lost het raadsel op: er schuift een klein docking-balkonnetje naar buiten waar onze iPod Classic netjes op past.

De Teac kan echter ook cd’s slikken in diverse varianten en beschikt bovendien over een ingebouwde FM-radio. Achterop zit nog een stereo cinchingang en een usb-poort. Een stroomaansluiting – jawel, voor een keer geen losse trafo in zicht – rondt het geheel af.

Volgens de specsheet bedraagt het uitgangsvermogen tweemaal 50 watt. Teac laat echter na de meetmethode te vermelden, dus zijn we geneigd om dit cijfer enigszins argwanend te bekijken. Het luidsprekergedeelte omvat aan beide kanten een vier centimeter grote tweeter en een negen centimeter grote woofer.