Gebruik

Het apparaat telt niet meer dan zes knopjes maar een probleem is dat niet, aangezien je meestal toch de meegeleverde afstandsbediening zal gebruiken. Dat is een plat, elipsvormig exemplaar dat mooi oogt, maar je moet wel stevig op de knopjes drukken. We ontdekken ook nog een kleine bug. Als het volume het niveau ‘07’ passeert in opwaartse of neerwaartse richting – dat lezen we af op het display van de Teac – dan wordt de muziek heel even onderbroken. Merkwaardig.

Ook valt op dat de verschillende EQ-presets zo gelijkaardig klinken – we horen gewoonweg geen verschil – dat we ons afvragen wat het nut daarvan is.

De ‘Napoleon’ kan echt hard als het moet, maar als je overdrijft gaat het geluid onzuiver klinken. Het laag loopt niet alleen ver door, maar laat bovendien ook nog veel details horen. Dat is meestal helemaal niet het geval bij dergelijke kleine toestellen. Het mid – het gebied waar de stemmen zich bevinden – kan ons eveneens bekoren, maar het hoog is ietsje minder. Letterlijk, dan. Er is namelijk een klein tekort aan hoge tonen hoorbaar, alsof er ergens een hoogfilter in het circuit opgenomen zit.

Geen ramp, maar het zorgt er wel voor dat de Teac net niet tot de top behoort bij dit soort apparaten.

gerelateerde items