Aan de buitenkant merken we meteen al een aantal belangrijke wijzigingen tegenover de 'oude' versie van de HD Digicorder, met name op de achterkant van het toestel.

Daar vinden we voortaan nog maar één Scart-aansluiting terug in plaats van twee, en de component video-aansluiting is zelfs helemaal verdwenen. Enerzijds een voorspelbare evolutie aangezien de hele HD-markt die trend volgt, maar het is slecht nieuws voor wie die aansluitmogelijkheden nog steeds gebruikt. De usb-aansluiting achteraan blijft helaas onbenut.

Telenet lijkt er zelf overigens van uit te gaan dat nog heel wat klanten de Digicorder analoog aansluiten op hun tv-toestel, want de HD digicorder wordt nog steeds geleverd met een Scart-kabel. Anno 2011 had dat naar onze mening een HDMI kabel mogen zijn.

Ook op de voorkant zien we een opvallend wijziging, meer bepaald bij het schermpje. Waar je vroeger de zendernaam of de naam van het opgenomen programma zag verschijnen, is er nu alleen een zendernummer of de vermelding ‘HDD’ (bij opgenomen programma’s) te zien.

In eerste instantie lijkt Telenets nieuwe HD Digicorder dus niet echt vooruitgang te brengen, integendeel.