Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

Het aanbod

Het Teletenne-aanbod bevat vandaag 13 zenders: Eén, Canvas, Ketnet, VT4, Vijf TV, Acht, Kanaal Z, National Geographic, MTV, Njam, Nickelodeon, Studio 100TV en Ment TV. VTM en 2BE zijn opvallend afwezig.

Kies tijdens het opstellen voor een ‘Volledige scan’, dan vind je afhankelijk van je locatie nog wat extra zenders, volledig gratis. Bij ons verscheen La Une, La Deux, La Trois en Euronews ook in de lijst. En als toemaatje vonden we 15 digitale radiostations.

De beeldkwaliteit leek ons prima. Opgelet, dit zijn geen HD-uitzendingen, ook al kan je de decoder in 1080i uitgangsresolutie zetten. In dat geval doet de decoder de upscaling van alle beeldmateriaal, een taak waarvan hij zich uitstekend kwijt.

De overzichtelijke en duidelijke interface bevat een EPG (Electronische Programma Gids) voor twee dagen. Opnemen of live-tv pauzeren is helaas niet mogelijk.

Minder tevreden zijn we over het standby-verbruik. De settopbox trekt in standby ongeveer 6 watt uit het stopcontact. Dat is voor een modern toestel uiteraard veel te veel. Er zit een schakelaar in het netsnoer aan de zijde van het toestel, dus je kan het toestel echt volledig uitschakelen maar erg praktisch is dat niet.

gerelateerde items