Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

Prijs

We zullen maar met de deur in huis vallen: goedkoop is het helaas niet. De hardware (decoder en antenne) kosten 129 euro - en er is geen huurmogelijkheid. Daarbij komt een eenmalige activatiekost van 50 euro, al is dat tot eind december gratis. Ten slotte kost het abonnement je 11,5 euro per maand.

Dan zijn onze Noorderburen gevoelig beter af. Vergelijk maar eens met het Nederlandse Digitenne-aanbod. De eerste decoder is er gratis. Of je kan kiezen voor een CAM met smartcard, ook dan is de eerste gratis, zodat je de ingebouwde DVB-T tuner van je televisie kan gebruiken. Voor activatie en bezorging betaal je 35 euro. Het abonnement kost 9,5 euro per maand en je krijgt er 26 tv-zenders en 23 radiozenders voor.

Maar ook TV Vlaanderen - de Vlaamse satellietaanbieder - biedt gevoelig meer. Het Basic Light-pakket kost slechts 10,9 euro per maand en daarmee haal je al 24 tv-zenders in huis plus een heleboel gratis kanalen waaronder ook een deel HD-kanalen.

De opstartkost bij TV Vlaanderen ligt wel gevoelig hoger, want de goedkoopste volledige set kost 299 euro. Tenzij je kiest voor een CAM met smartcard (dus, te gebruiken met een tv met ingebouwde satellietontvanger), en dan kost een volledige set 179,95 euro.

gerelateerde items