Betaalbaar

Teufel heeft een reputatie hoog te houden als het om sterke prijs-kwaliteitverhoudingen gaat, en ook deze Aureol Fidelity lijkt perfect in dat concept te passen.

Voor minder dan 100 euro krijg je met de Aureol Fidelity immers een hoofdtelefoon in handen die onversneden hifigeluid belooft, iets waarvoor de meeste gespecialiseerde merken je graag naar een wat hoger prijssegment doorverwijzen.

Wie denkt dat je voor dat geld dan wel een bijzonder minimalistisch setje in handen moet krijgen, mag die mening meteen herzien wanneer de verpakking open gaat.

In het zwarte doosje zit een waar arsenaal aan ooradapters (maar liefst zeven setjes, helaas wel alleen siliconen exemplaren), een 6,3-millimeter adapter, vliegtuigadapter, een bevestiginsclip en een kleine hard-case waarin je de oortjes kan opbergen.

Bekijken we de oortjes zelf, dan valt ook daar weinig negatiefs op aan te merken. Integendeel, de Aureol Fidelity ziet er gewoon leuk uit. Het design doet klassiek en stijlvol aan, en is eerder een tikje aan de behoudende kant - iets wat ongetwijfeld door een ruim publiek als pluspunt zal worden gezien.

Er wordt misschien wat meer kunststof gebruikt dan bij aanzienlijk duurdere in-ears, maar dat lijkt alleszins geen invloed te hebben op de degelijkheid van de Teufel Aureol Fidelity want die zit gewoon prima in elkaar. 

Opvallender is de kabelkeuze die Teufel er op na houdt bij de Aureol Fidelity, en dan hebben we het in de eerste plaats over de dikke huls die om de 125 centimeter lange kabel heen zit.

Die maakt de kabel - die uitloopt op een L-vormige 3,5-millimeter plug - weliswaar wat minder flexibel, maar zorgt ook voor extra stevigheid én voorkomt bovendien dat de kabel om de haverklap in een knoop komt te zitten wanneer je de oortjes snel opbergt.

Waar je het wel zonder moet doen, is een in-line remote of microfoon. De Aureol Fidelity is dus niet bruikbaar als headset. Daarvan liggen wij alvast geen seconde wakker, maar mogelijk denk je daar zelf anders over.

Kortom, een verzorgd en functioneel design waar weinig op aan te merken is.

gerelateerde items