Serieus

Over de drivers die in de oortjes schuilgaan vinden we niet al te veel details op de Teufel-website. De fabrikant houdt het zelf gewoon op Neodym HD-drivers.

De opbouw ziet er alleszins vrij eenvoudig uit, met een enkel drivertje voor elk oor zoals we gewend zijn in dit prijssegment. 

Wat we verder nog op pikken uit de specificaties, is dat de Teufel Aureol Fidelity eenvoudig aan te sturen belooft te zijn voor mobiele toestellen. Een impedantie van 16 ohm zou een smartphone of tablet goed moeten liggen, al rept de fabrikant met geen woord over de efficiëntie.

Op basis van onze eigen praktijkervaringen vermoeden we dat die alleszins vrij hoog is, aangezien de volumeknop niet al te ver hoeft open geschroefd te worden om aardig wat decibels uit de Aureol Fidelity te halen. 

Wanneer we de oortjes voorzien van de correcte ooradapters - met name de laagweergave van in-ears staat of valt met een correcte pasvorm - en aan het luisteren gaan, blijkt al snel dat Teufel de klank van de Aureol Fidelity aardig accurraat omschrijft op zijn website.

Wat we te horen krijgen klikt immers erg volwassen: geen overduidelijke klemtonen in het laag, een mid-range die mooi naar voor komt en een hoogweergave waar genoeg pit in zit om alles interessant te houden zonder vermoeiend te worden.

Sommige sets in dit prijssegment zullen weliswaar spectaculairder klinken met bass heavy muziek of wat meer warmte toevoegen aan de weergave, maar het neutrale weergavekarakter van de Aureol Fidelity zorgt er wel voor dat deze hoofdtelefoon met heel wat uiteenlopende  muziekgenres prima tot zijn recht komt - of je voorkeur nu naar Front 242, Cypress Hill of Herman van Veen uitgaat. En dat geldt dan weer in veel mindere mate voor hoofdtelefoons die wel een duidelijke eigen stempel op de muziek drukken.

Wat we echter nog meer waarderen, is dat het geluid ook lekker breed en luchtig wordt neergezet. Je krijgt dus niet het claustrofobische gevoel dat veel mensen met in-ears associëren, maar een duidelijk meer ontspannen luisterervaring dan we gewend zijn. Ze blijft veel minder tussen de oren hangen.

En ja, natuurlijk zijn er in-ear hoofdtelefoons te vinden die nog meer te bieden hebben in termen van detail, nuance en finesse, maar of dat voor deze prijs kan? We durven het sterk te betwijfelen.

gerelateerde items