Jawel, dat lees je goed: voor welgeteld 549 euro haal je bij Teufel deze complete 5.1-luidsprekerset in huis, exclusief verzendingskosten (49,90 euro). Dat lijkt bij voorbaat al niet overdreven veel geld voor een volledig arsenaal luidsprekers en een sub.

Onze testset arriveert in de drie kartonnen dozen. Twee daarvan bevatten de luidsprekers: vier identieke, opvallend ranke kolomluidsprekers die zo’n 110 centimeter hoog zijn. Ze zijn opvallend licht maar staan stabiel op de grond op de bijgeleverde voetstukken. En wat meer is: ze zien er opvallend elegant uit. Met de afwerking van onze testset zit het best goed, het bescheiden prijskaartje indachtig: achterop de speakers staan degelijke terminals, de verschillende delen van de kasten sluiten netjes op elkaar aan en zelfs het walnootdecor ziet er niet verkeerd uit. Mooi zo.

De centerluidspreker is een stuk compacter. Met een breedte van zo’n 40 centimeter laat hij zich ook mooi combineren met kleinere tv’s. Een handig detail zijn de ophangbeugels op de achterzijde, zodat de speaker eenvoudig tegen de muur kan worden gemonteerd.

In de laatste doos zit de subwoofer, een kloeke verschijning die zo’n 15 kilogram op de weegschaal zet. Hij doet niet mee aan de kleiner-is-beter-trend; de diepte en hoogte van 40 centimeter springen in het oog. Gelukkig ziet hij er bovengemiddeld fraai uit: hij is voorzien van een identieke folielaag als de speakers, maar de zwarte glanslak op de voorzijde komt hier mooier tot zijn recht.

Aan de achterzijde is de sub haast zo kaal als een knikker, met een enkele cinchingang, een volumeknop en een aan/uit-knop. Ook een schakelaar waarmee je de sub ofwel aan laat staan, ofwel automatisch laat activeren is aanwezig. Erg minimalistisch, maar voor deze prijs verwachten we ook niet meer.