Teufel heeft naar eigen zeggen 2,5 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de Definion 5 - wellicht daarom het getal in de naam. Je ziet ook dat met deze speakers het merk naar een volgend niveau wil. Niet dat er iets mis is met het vroegere en bestaande aanbod.

De Ultima 800 Mk.II’s die we vorig jaar op de pijnbank legden (lees hier de test), werden door de redactie sterk gewaardeerd. Maar als je de Ultima’s naast de nieuwe Teufel-speakers plaatst, zie je in één oogopslag dat de Definions net iets beter afgewerkt zijn.

En het mag gezegd worden: het nieuwe ontwerp is gelikter en springt tegelijkertijd wat minder uit de band. Weg met de glazende laklagen en felwitte kleur, welkom discretere, matte zwart-witte afwerking. Een keuze die er voor zorgt dat de Definions net iets meer huiskamervriendelijk zijn dan het vorige topmodel van Teufel.

Of je er mee onopgemerkt voorbij je partner sluipt, is een andere vraag. Met een hoogte van 109 cm (zonder spikes) en een diepte van 37 cm zijn de speakers niet bepaald onopvallend te noemen.