Nu dat televisies steeds betere smart functies bevatten, is de zoektocht naar een aparte universele mediaspeler bij velen stilgevallen. Toch zijn er genoeg redenen om zo'n apparaat in huis te halen, zeker als er XBMC bij gemoeid is. Voor de rijke interface bijvoorbeeld, die films en tv-reeksen mooi presenteert. XBMC biedt ook veel meer mogelijkheden dan de ingebakken spelers in doorsnee tv's.

En zo komen we bij The Little Black Box, een mediaspeler waar letterlijk een hoek af is. Zijn compacte vierkante behuizing (10 x 10 x 4 cm) misleid je wel wat. Je denkt snel: "Dit kan niet veel voorstellen". Maar de combinatie van krachtige hard- en software maken dit onopvallend apparaat tot een waar multimediabeest.

Aan de zijkant van de speler bevinden zich twee USB-poorten om extra media aan te sluiten, zoals een externe harde schijf. Verder vind je enkel nog een HDMI-uitgang en een netwerkpoort. Omdat The Little Black Box ook een WiFi-module bevat, heb je niet per se een ethernetverbinding nodig.