Klinkt die naam je bekend in de oren? Dat kan, want Jacob Jensen heeft ook voor Bang & Olufsen al designs uit z’n pen getoverd.

Een kader is er nauwelijks te zien bij de 47YL985G. Alleen een metaalkleurig lint omkadert de televisie die op een eenvoudige zwarte, glazen voet staat. Deze Toshiba is daarmee een echt schoolvoorbeeld van de huidige minimalistische lijn in televisiedesign.

De aansluitingen staan helaas allemaal naar achter gericht, een opstelling die vandaag eerder uitzonderlijk is. Geen probleem zolang je het toestel op zijn voet laat staan, maar wie het aan de muur wil hangen moet mogelijk voor kabels met hoekse connectoren kiezen. De selectie aansluitingen is erg volledig, met vier HDMI-aansluitingen en een draadloze netwerkverbinding. 

De remote springt nogal in het oog met zijn grote en opvallende vormgeving. Hij ligt zwaar in de hand omdat het meeste gewicht vooraan zit, maar is dankzij de aangename toetsen toch nog goed bedienbaar. Enkel de D-pad is complex omdat er veel toetsen rond staan, zodat je nogal snel een foute toets aanslaat.

Het bovenste niveau van de menu’s ziet er modern uit en navigeert vlot. De eigenlijke instellingen zitten echter in een eenvoudig jasje. Je moet het ook zonder enige uitleg stellen in de menu’s, dus af en toe even de handleiding in duiken is onvermijdelijk.