Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Extra's

Naast alle nodige digitale tuners, is de lijst met extra functies niet erg lang bij deze Toshiba. De enige internetfunctie is een YouTube-client. Wanneer je tijdens het opstellen België selecteert bij de landkeuze, verschijnt YouTube overigens niet als bron.

Stel daarom Nederland of Duitsland in, dat lost het probleem op. De interface is YouTube XL (www.youtube.com/xl), een speciaal voor televisie ontworpen versie. Desondanks is ze toch iets te traag om er aangenaam doorheen te bladeren.

Toshiba levert een uitstekende usb-mediaspeler die bijna al onze testbestanden weergeven. Enkel vobbestanden werden geweigerd. En hoewel ondertitels wel werken, worden ze bijzonder klein weergegeven. Nu zijn we er voorstander van om ondertitels niet te prominent in beeld te zetten, maar in dit geval was een groter lettertype wel nuttig geweest.

Wie mkv-bestanden met ondertitels gebruikt, zal overigens merken dat de ondertiteling de eerste vijftien seconden niet in beeld verschijnt. Een schoonheidsfoutje dat Toshiba hopelijk rechtzet met een firmware-upgrade.

Veel minder succesvol is de DLNA-mediaspeler, die wel foto’s en muziek ondersteunt maar tijdens het weergeven van video dienst weigerde. Voor een toestel in deze categorie is dat toch een tegenvaller.

gerelateerde items