Met de steeds kleinere kaders van de huidige lichting televisies wordt het erg lastig om nog een opvallend design te presenteren, maar net daar is Toshiba met deze 55YL875G toch weer in geslaagd. Het kader is ongeveer twee centimeter breed en is net als de voet in geborsteld aluminium uitgevoerd.

Er is gekozen voor een erg scherpe en strakke lijnvoering. Daardoor oogt het geheel wat kil en streng, maar we vinden het een welkome afwisseling op de eerder speelse en donkere afwerking van de meeste andere toestellen.

Ook de achterzijde is piekfijn verzorgd. De uitgebreide selectie aansluitingen staat naar opzij en naar onder gericht, zodat je het toestel zonder veel bekabelingsproblemen strak tegen de muur hangt. De scherpe designlijnen zijn ook perfect zichtbaar op het zijaanzicht. We zijn er dan ook zeker van dat de Toshiba er prachtig zal uitzien aan de muur.

Ook de remote heeft een uniek uiterlijk. Het is een lange, smalle reep die gedeeltelijk wordt afgedekt door een huls uit geborsteld metaal. Die schuift op en neer over de remote om ongebruikte toetsen af te dekken. Hoewel dat tegemoetkomt aan de idee van een ‘eenvoudige’ remote voor dagelijks gebruik, is er toch nog ruimte voor verbetering.

De toetsen zijn over het algemeen vrij klein waardoor je makkelijk op de foute toets drukt. Ook de D-pad is wat te compact, zeker omdat er meerdere toetsen rond staan. Wie zonder kijken drukt vergist zich weleens. Heb je een smartphone in huis, dan biedt Toshiba daar een app voor die als eenvoudige remote kan ingezet worden.

De menu’s lijken een combinatie van mooi design en functionele eenvoud, maar Toshiba biedt wel erg veel instellingen aan. Een online helpsysteem of een lijntje uitleg bij elke instelling ontbreekt echter, terwijl dat de zoektocht naar een instelling toch wat makkelijker maakt. Content (internet, USB en thuisnetwerk) en de instellingen staan bovendien allemaal bij elkaar. Vandaag de dag verwachten we eigenlijk een apart en overzichtelijk contentmenu.