Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

Traag in gebruik

Ook de remote van deze televisie straalt weinig luxe uit. De combinatie van grijs en zwarte plastic sluit wel aan bij het design van de televisie, maar belet niet dat de remote er goedkoop uitziet en aanvoelt. In gebruik doet hij wel prima zijn werk. De meeste toetsen staan goed geplaatst. Enkel de centrale d-pad is minder geslaagd. De omliggende toetsen maken het soms moeilijk te bepalen wat je ingedrukt hebt.

De menu’s zijn nog niet uitgevoerd in 4K, maar zijn wel overzichtelijk en duidelijk. Alleen reageren ze nogal sloom. Diezelfde traagheid merken we ook in Cloud TV, het nieuwe smart tv platform van Toshiba. Alhoewel het platform goed uitgewerkt is, met een degelijk aanbod en goede organisatie van de diensten wordt het in gebruik gehinderd door de trage reactie op je toetsaanslagen.

Toshiba biedt een aantal apps aan voor smartphone en tablet. De MediaGuide iOS app biedt een EPG aan met zeer rijke informatie. Zo kan je niet alleen een korte inhoud van het programma lezen maar ook gedetailleerde info van acteurs, foto’s en zelfs video’s. Op onze Android-toestellen konden we de app helaas niet installeren. Daar vonden we enkel de remote app. Er is ook een toepassing voor Cloud TV, maar die wilde op geen enkel apparaat installeren. De fragmentatie van al deze functies in verschillende apps en de verschillen tussen iOS en Android zijn duidelijke aandachtspunten voor Toshiba.

Toshiba MediaGuide

gerelateerde items