Wanneer we het hebben over audiomerken met een sterke eigen identiteit, denk we vaak onwillekeurig aan Britse hifimerken. Maar ook aan de andere kant van de oceaan wordt er op een vaak eigenzinnige manier aan de weg naar beter geluid getimmerd. Bij het Canadese Totem bijvoorbeeld, een luidsprekerfabrikant die al sinds 1987 actief is onder de vleugels van oprichter en hoofddesigner Vince Bruzzese.

Wat meteen opvalt wanneer je het aanbod van Totem doorneemt, is de consequente benaming van de speakers. Met namen zoals Arro, Hawk en Tribe is de link met de merknaam niet ver te zoeken – het indianenthema en het spirituele wereldje daar omheen is nooit ver af.

Wat eveneens in het oog springt, is hoe uitgebreid het aanbod is. Of je nu op zoek bent naar speakers voor een surroundopstelling, inbouw of stereo: de kans is groot dat je bij Totem iets in het aanbod vindt dat perfect bij je wensen aansluit.

Het accent ligt bij Totem echter nog steeds op compacte luidsprekers, die met maar liefst negen modellen in verschillende prijsklassen dé specialiteit van het huis zijn. Kortom, redenen genoeg om kennis te maken met een van deze speakers.