Geert Fauvart

Ook met elektronische muziek – we stoppen ‘Army of Mushrooms’ van Infected Mushroom in de CD-speler – merk je die lichtvoetigheid en snelheid weer op. Plotse tempowisselingen, snelle drumsolo’s of drukke melo- dielijnen: ze lijken de Mite volkomen koud laten. Meer nog, op het punt waar nogal wat andere speakers het moeilijk krijgen om alles bij te benen en onder controle te houden, lijkt de Mite zowaar op te leven.

In combinatie met de uitstekende imaging, heldere stemweergave en prima detaillering zorgt deze Totem-Rega combinatie dan ook voor een ronduit intrigerende luisterervaring. Minpuntjes? In onze optiek is er eentje, en dat zit ‘m in het (mid)hoog. Afhankelijk van de randapparatuur en opname, is daar soms een scherp randje te bespeuren.

In combinatie met de smooth klinkende Rega Brio-R zou je dat niet meteen zeggen – de Mite blijft ook dan een eerlijke, helder klinkende speaker, maar geen vermoeiende. Het is dus geen vergoelijkende speaker die alles in een warm kleedje hult. En net daarom combineer je de Mite beter niet met een uitgesproken felle versterker of DAC, want dan kan het een tikkeltje te confronterend worden voor hifigebruik. 

gerelateerde items