Handige navigatiehulp

We zijn intussen enkele weken aan de slag met Twonky Mobile, en in die periode wist de app een prima indruk na te laten. Ze werkt stabiel en snel (al kunnen grote mediacollecties soms voor vertragingen zorgen), zit logisch in elkaar en kan overweg met een indrukwekkend grote collectie toestellen. Een (allesbehalve volledige) lijst vind je op de website van Twonky.

Door je mediacollectie navigeren gaat natuurlijk snel en overzichtelijk op een touchscreen - zeker op een tablet met een wat groter scherm - en dat blijkt ook bij Twonky Mobile goed uit te pakken. Zelfs uit lange lijsten haal je makkelijk de gewenste items tevoorschijn.

Geavanceerde zoekfuncties ontbreken spijtig genoeg - vooral een minpuntje bij grote mediacollecties die niet opgedeeld zijn in submappen - maar dankzij de vlotte werkingssnelheid is dat niet echt een onoverkomelijk probleem. Althans, als de prestaties van je draadloos netwerk en de daarop aangesloten toestellen geen roet in het eten strooien.

Gelukkig is er wel een mogelijkheid om in Twonky Mobile afspeellijsten aan te leggen. Een ander pluspunt is dat de app ook niet de hele tijd op de voorgrond hoeft te staan terwijl bestanden worden afgespeeld. Je kan dus gewoon een telefoontje beantwoorden of je mails lezen zonder de stream te onderbreken.

gerelateerde items