Qua design is de Ultrasone HFI-780 een van de meest opvallende full-size hoofdtelefoons in zijn prijssegment. Hij ziet er in de eerste plaats chique uit dankzij de opvallende behuizingen, die zijn opgetrokken uit metaal en van gestanste Ultrasone-logo’s zijn voorzien. Tel daar nog de verzorgde afwerking bij, en je krijgt een hoofdtelefoon die er best exclusief uitziet. 

Belangrijk om weten is dat de HFI-780 een gesloten hoofdtelefoon is. De drivers zitten met andere woorden volledig ingekapseld in de behuizingen. Dat zorgt ervoor dat de Ultrasone je behoorlijk afsluit van omgevingsgeluid, terwijl mensen om je heen ook niet al te snel gestoord zullen worden door geluid dat naar de buitenwereld lekt. 

De solide constructie van de Ultrasone deelt heel wat trekjes met de Pioneer HDJ-1000 Limited (179 euro): we zien een stevige hoofdband met markeringen aan beide kanten, en behuizingen die beide oren bedekken maar niet al te dik zijn. En ook bij de Ultrasone zijn de behuizingen draaibaar en inklapbaar, met een duidelijk voelbaar weerstandspunt.

Ultrasone opteerde echter voor een dikkere padding op de hoofdband en iets dikkere, zachtere lederen paddings voor de oren. Tel daar een minder strakke pasvorm bij, en het mag niet verwonderen dat de HFI-780 heel wat beter scoort op het vlak van comfort. Perfect is het echter nog niet – na een uurtje luisteren merken we dat onze oren behoorlijk opgewarmd zijn.