Televisiekijken doen we meestal vanaf een vaste plaats: we stellen ons scherm zo op dat we vanuit onze favoriete zetel een perfect zicht op het scherm hebben. Een draaivoet onder het toestel zorgt voor wat meer flexibiliteit, zodat je ook van op andere posities tv kan kijken. Wandmontage oogt dan weer een stuk strakker, maar offert die flexibiliteit weer op.

En net daar komt Vogel’s THIN 345 wandsteun op de proppen: deze beugel biedt een enorme flexibiliteit, maar is wel superdun zodat het scherm vlakbij de muur komt te hangen. Volledig dichtgeklapt bevindt de televisie zich nauwelijks 35 millimeter van de muur.

Geen slechte prestatie, als je weet dat je de beugel kan openklappen tot het toestel 63 centimeter van de wand hangt, je de televisie nu ook 90 graden links of rechts kan draaien en ook nog eens 20 graden naar voor kan kantelen. Daardoor kan je in de hele huiskamer comfortabel van je favoriete programma’s genieten.

De THIN 345 is geschikt voor 32- tot 55-inch toestellen, maar er zijn nog een aantal andere beperkingen. Een televisie mag maximum 25 kilogram wegen en mag bovendien niet dikker zijn dan 45 millimeter.

Die gewichtsbeperking is vooral van belang voor grotere schermen (boven de 46 inch), maar in de praktijk kan het vooral die maximale dikte van 45 millimeter zijn die roet in het eten strooit. In praktijk zijn heel wat tv-toestellen net wat dikker. Verifieer op de website van Vogel’s (of in de winkel) of je televisietoestel wel degelijk geschikt is voor deze mount.