Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Handig

Bij het verslepen van een bron naar de Stage heb je twee keuzes: je parkeert het recht op een Airplay-speaker (en dan speelt enkel die speaker) of je zet het ergens op de Stage. Dan zal de bron alle speakers die op de Stage aanwezig zijn, voorzien van muziek. Of anders: dan hoor je muziek in meerdere kamers.

Visueel ziet Whaale Player er goed uit en is de leercurve beperkt. Er zijn een aantal leuke ideeën die het gebruik aangenaam maken. Je kan bijvoorbeeld het volume van een speaker veranderen door op het speaker-icoon te drukken en te draaien. Geinig is ook hoe de muziek 'vloeit' van de bron naar de speaker. 

Wel opvallend: toen we een speaker naar de Stage sleurden, hoorden we even een licht gekraak. Een echt struikelblok is dat niet en daarna duikt het niet meer op, maar sommige mensen gaan zich er vast aan storen.

Whaale Player doet ook z'n best om de streams synchroon te houden. Dat is nogal belangrijk bij multiroom, want een stream die in de keuken een paar milliseconden achterholt op de stream in de woonkamer kan voor een lastig echo-effect zorgen. De app kan natuurlijk maar zoveel doen: als je bijvoorbeeld Airplay via een Airport Express aanlevert bij een versterker, kan het zijn dat binnen die laatste stap wat vertraging optreedt. En dan klopt het plaatje niet meer. AV-receivers zijn notoir op dat vlak, onder meer omdat ze nog aardig wat processing toepassen.

gerelateerde items