De driver wordt ondersteund door een ronde basreflexopening op de achterkant, en gecombineerd met een 1-inch dometweeter. We noteren twee leuke details: het minuscule grilletje voor de tweeter en het verlichte Yamaha-logo op elke speaker, dat – net zoals bij de KRK – oplicht zodra je de speaker inschakelt.

Wanneer we achterkant onder de loep nemen, zien we dat Yamaha enkele afwijkende keuzes maakt tegenover de concurrentie in deze test. Dat uit zich met name in het grote aantal mogelijkheden om het hoog en mid subtiel aan te passen met het oog op de akoestiek van je kamer, of je eigen luistervoorkeur.

Het afsnijfilter voor het laag (instelbaar op 80 of 100 Hz) maakt het ook een stuk eenvoudiger om een subwoofer netjes te integreren met deze set. Niet toevallig biedt Yamahadie ook aan als losse extra.

Bronnen kan je aansluiten via TRS of XLR, maar een gewone RCA-ingang is helaas niet aanwezig. Voor de geluidskaart van je computer zal je dus mogelijk een adapter moeten gebruiken.

De volumeregelaar op de achterzijde van elke speaker en IEC-aansluitingen voor losse stroomkabels vervolledigen het plaatje.