Laat ons niet om de pot heen draaien: design speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Of het nu om een auto, koffiezetapparaat of hifiketen gaat: we willen iets dat er mooi en aantrekkelijk uitziet. In die optiek heeft de Yamaha Restio – typenaam
ISX-800 – alvast gewonnen spel, met zijn originele en kleurrijke vormenspel. De Restio ziet er dan ook anders uit dan om het even welk ander systeem dat we de afgelopen tijd te gast hadden.

Concreet gaat het om een alles-in-één audiosysteem (een vierkant van 41 centimeter) met ingebouwde luidsprekers, dat ofwel op de meegeleverde stand opgesteld kan worden ofwel op een optionele muurmount. Dankzij de dikte van amper zeven centimeter valt hij daar alvast niet uit de toon. Hou er wel rekening mee dat de voet het geheel wat minder compact maakt: de Restio is net geen meter hoog op z’n sokkel.

Aan functionaliteit is er geen gebrek, want naast de obligate iPod-dock zijn er een cd-speler, USB-aansluiting, radiotuner, lijningang en alarmklok aanwezig. Een intelligente alarmklok zelfs, die het display dimt naargelang de lichtomstandigheden in de ruimte én die een wekker aan boord heeft die muziekjes rustig opbouwt tot het normale volume bereikt wordt.