Toon alles (6)
Geert Fauvart

Mogelijkheden te over

Zoals we eerder al aangaven ontbreekt het de Restio niet aan mogelijkheden en leuke details, maar hoe gedraagt het systeem zich in de praktijk? Die vraag zouden we kunnen beantwoorden met een korte “meer dan behoorlijk”, al wil dat niet zeggen dat alle bronnen even goed uit de verf komen.

Bij de CD-speler is er geen vuiltje aan de lucht: het mechanisme werkt vlot, maakt geen storende geluiden en de grote cijfers op het display laten je zelfs op drie meter afstand zien welke track speelt. Oké, we hadden het leuk gevonden als er ook nog CD-tekst getoond zou worden, maar dat is het enige puntje van kritiek. Ook de FM-radio werkt prima, en voor de iPod/iPhonedock gaat in grote lijnen hetzelfde verhaal op.

Wat we wel missen bij die laatste, is wat visuele feedback. Pas wanneer je vlakbij het toestel staat zie je de trackinformatie op het scherm van je iToestel, toch een noodzaak voor een vlotte bediening. De navigatie zelf verloopt wél eenvoudig: je kan doorheen de menu’s bladeren, tracks skippen en nummers aan de ‘on-the-go’ afspeellijst toevoegen.

Bij de USB-speler laat het gebrek aan uitgebreide feedback zich het hardst voelen: het display op de Restio toont enkel twee cijfers, één voor de map en één voor het tracknummer. Maar de informatie uit de tags of zelfs de bestands- en foldernamen, daar heb je het raden naar. Dat is duidelijk minder handig.
 

gerelateerde items