Spotify op komst

We schreven het al meer dan eens: de tijd dat een AV-receiver louter instond voor het decoderen van surroundcodecs en het weergeven van geluid ligt definitief achter ons.

Ook Yamaha is niet blind voor deze evolutie, en de RX-V773 beschikt dan ook over alle evidente zaken zoals ARC, CEC en een RoomEQ-systeem in de vorm van Yamaha’s eigen YPAO. Daarnaast beschikt de receiver ook over een opvallend vlot werkend netwerkluik, waarmee je muziek kan streamen en internetradio kan beluisteren.

Wat nog ontbrak op het ogenblik dat we de Yamaha in bruikleen hadden, is toegang tot een muziekdienst zoals Spotify of Aupeo. Binnenkort komt daar echter alweer verandering in, want via een firmware-update wordt in de loop van januari Spotify-ondersteuning toegevoegd aan het netwerkluik. 

Wi-Fi is niet ingebouwd bij de RX-V773, maar AirPlay is wel van de partij. In combinatie met de iPod-compatibele USB-ingang zal je je alvast niet gauw genoodzaakt voelen om een aparte dock toe te voegen.

Heb je een tv en beeldbron in huis waarvan de beeldkwaliteit te wensen overlaat? Zelfs daar kan de RX-V773 mogelijk wat aan verhelpen. De videomodule van de Yamaha is immers niet alleen in staat om videobronnen te switchen, maar kan ook de de-interlacing en scaling (tot 4K) voor z’n rekening nemen. 
 

gerelateerde items