Volwassen geluid

Hoe indrukwekkend een AV-receiver er ook mag uitzien op papier, je hebt er weinig aan als hij niet goed klinkt. Gelukkig blijkt Yamaha zijn zaakjes goed voor elkaar te hebben.

Met The Incredible Hulk in de speler laat de RX-V773 meteen horen (en zelfs voelen) dat het hem menens is. De explosieve actie wordt rijk, vol en autoritair onze testruimte in geslingerd, waarbij de Yamaha blijk geeft van een prima dynamiek en een aardige vermogensreserve. Ook de plaatsing van effecten is prima, al komt het net wat minder klinisch precies over dan bij de concurrenten van Onkyo en Pioneer. Het complete plaatje is echter bijzonder homogeen én vermakelijk.

Ook bij muziek zet die volwassen indruk zich door. De RX-V773 springt moeiteloos van het ene genre naar het andere, zonder zichzelf naar het voorplan te dringen. Wat in beide scenario’s overigens opvalt, is de positieve invloed van ‘Pure Direct’ op de  geluidskwaliteit. In deze stand schakelt de versterker zoveel mogelijk overbodige circuits uit, en dat vertaalt zich in een cleaner, tastbaarder geluid dat ook veel natuurlijker klinkt.

Het weergaveniveau van een gelijkaardig geprijsde stereoversterker evenaren zit er niet in - een uitspraak die eigenlijk voor iedere AV-receiver opgaat - maar je hebt ook weer niet het gevoel dat je enorm veel mist.

gerelateerde items