Toon alles (6)
Jamie Biesemans

Het consoleconcept

De soundbar zelf heeft slechts e´e´n aansluiting en die leidt naar de console. Door zijn kleine formaat is hij heel gemakkelijk en onopvallend te plaatsen, en dat is in sommige situaties een enorme troef.

Het kloppende hart van het systeem is niet de soundbar, maar wel de console. Die kan je nog ergens beschouwen als een HDMI-switch met extra's of een aparte interpretatie van een AV-receiver. Het bezit niet minder dan vijf HDMI-poorten, een analoge audio-aansluiting en twee digitale (coaxiaal en optisch) present. Net zoal bij een AV-receiver kan je dus behoorlijk wat bronnen aansluiten. Je decoder, consoles, Blu-rayspelers, enzovoort.

Vooraan op de console is er een (te) kleine display, maar we veronderstellen dat het de bedoeling is dat je dit toestel ergens wegstopt in een meubel. Dus heel erg is dat niet. Dat wegwerken lijkt ons ook een goed idee omdat de SoundTouch-adapter (die met een kabel aan de console hangt) toch ook geen schoonheid is.

De aanpak van Bose is eigenzinnig, maar we kunnen ons wel inbeelden dat wie streeft naar een nette kabelarme opstelling hier meteen voor valt. Als je dat wil, kan je heel het systeem verbergen zodat er enkel een onopvallende soundbar zichtbaar blijft.

Je kan immers alle kabels van brontoestellen wegwerken en met e´e´n enkele HDMI-kabel naar je tv gaan, wat bij een muurplaatsing een echte troef is. Bose levert trouwens ook een forse afstandsbediening mee die ook kan functioneren als een universele remote.

gerelateerde items