Toon alles (6)
Jamie Biesemans

Thuisbioscoop

Bose heeft zoals bekend een andere kijk op audio dan traditionele hifi-merken. Het exact weergeven van geluid is niet het doel, wél een goede luisterervaring bieden. De SoundTouch 120 is daar een mooi voorbeeld van, blijkt bij het bekijken van actiesce'nes uit ‘Elyssium’.

De actie is meteen heel indrukwekkend omdat de Acoustimass-module echt blaast, zelf bij lage volumes. Natuurgetrouw is het niet, maar bij veel films werkt het wel omdat de soundtracks van actiefilms nu ook niet echt zo verfijnd zijn in het laag.

Dialogen worden trouwens best goed weergeven door de soundbar, al is er geen sprake van een links-rechts scheiding bij andere effecten.

De sterk aanwezige Acoustimass is bij muziek soms wel een stoorzender. Het laag overstemt soms de rest, de sub gaat soms te hoog en kan zeer wollig zijn. Bij de juiste genres zullen sommigen dat wel op prijs stellen.

Het funky ‘Feel Right’ van Mark Ronson rilt er aanstekelijk uit, maar ‘Atom Dance’ van Bjo¨rk verliest zijn coherentie door die afleidende bassen, die in dit lied heel diep gaan.

gerelateerde items