Een draadloze editie van de P7, echt een verrassing was het niet. Eerder was er al een Bluetooth-versie van de P5 on-ear verschenen en het was logisch dat Bowers & Wilkins ook zijn luxueuze over de oren-model van zijn kabel zou ontdoen. De Britten pakken het slim aan, want de P7 Wireless is maar op een bescheiden aantal vlakken veranderd ten opzichte van de P7. Daar zijn we blij mee, want de P7 is en blijft in zijn prijsklasse een zeer goede hoofdtelefoon. En een hele elegante, dat mag gezegd worden.

Onveranderde essentie

Het gebruik van weelderig zwart lamsleder, de zeer kunstige gedraaide metalen boogjes en scharnieren om de hoofdband aan de earcups te bevestigen, de fijn afgewerkte ellipsvormige deksels op de driverbehuizing, details zoals het kruiselings patroon op de textiel over de drivers en de stikkwaliteit op de hoofdband… Er zijn veel zaken die de P7 Wireless een echte luxe-uitstraling geven. Wat zeker ook mag, want het blijft een premiumproduct.

Als je een betere Bluetooth-hoofdtelefoon zoekt en je vindt je gading niet bij de meer futuristische designs die de concurrentie hanteert, dan zit je bij deze koptelefoon meteen goed. Wat we persoonlijk knap vinden aan de designtaal van Bowers & Wilkins is dat de P7 Wireless een fijn evenwicht weet te bewandelen. De koptelefoon ziet er niet goedkoop hip uit maar ook niet belegen retro, het zit er netjes middenin en is daarom naar ons gevoel tijdlozer. Je kunt het dragen met een maatpak, maar ook met een korte broek.

Het totaalgewicht van de P7 Wireless is 323 gram, wat zwaarder vergeleken met andere toppers in dit speelveld. De Sony MDR-1000X bijvoorbeeld, tikt af op 275 gram. Maar grammen zeggen niet alles, het draait nog om de gewichtsverdeling op de kruin van je hoofd en op de oren. Hoe zit het met dat draagcomfort?