Lekker op de oren

Als we eerst even de P7 en dan de P7 Wireless opzetten, dan merken we meteen wat verschillen. Dat de Bluetooth-versie meer weegt, is op zich merkbaar maar niet lastig. De schijnbaar toegenomen druk op de oren is niet per se een slechte zaak. De P7 Wireless houdt daardoor omgevingsgeluid beter buiten, iets dat we in praktijk konden testen omdat een aannemer tijdens het testen besloot voor de deur graafwerken te verrichten.

Het zou nog beter kunnen als de oorkussens echt de oorschelpen zouden omhullen. Zoals we ook eertijds bij de P7 schreven, zweeft deze Bowers & Wilkins ergens tussen on-ear en over-ear qua pasvorm.
 

De P7 Wireless heeft geen ruisonderdrukking aan boord. In deze prijsklasse komt noise-cancelling wel vaker voor, dus voor sommige mensen gaat dit een dealbreaker zijn. NC heeft wel de neiging om de klank aan te tasten, wat misschien verklaart waarom een hifi-merk zoals Bowers & Wilkins het niet wil gebruiken.

Conclusie

De unieke uitstraling en goede klank maakt de P7 Wireless een hoofdtelefoon die zijn prijsetiket waardig is. Hij is prima voor thuis- en mobiel gebruik, maar zeker onderweg moet je hem wel met het nodige respect behandelen. Je betaalt niet enkel voor al die luxueuze materialen en de uitstekende bouwkwaliteit, maar eveneens voor een hoofdtelefoon die passief goed isoleert en even goed klinkt als zijn bekabelde tweelingbroer. De P7 Wireless klinkt lekker warm, zonder zin voor detail te verliezen. Probeer hem wel met een aptX-compatibele smartphone te gebruiken - die kwaliteitssprong is te merken.

Een uitgebreide versie van deze recensie lees je bij HiFi.nl.
2/2
gerelateerde items