Bowers & Wilkins was niet de eerste die een premium luidspreker uitbracht die inpikte op de (toenmalige) populariteit van de iPod. Apple zelf verkocht de inmiddels zo goed als vergeten iPod HiFi, bijvoorbeeld. Maar toen de Zeppelin verscheen in 2006 was iedereen akkoord dat dit toch wel iets anders was.

De aparte vorm - die inderdaad doet denken aan een luchtschip van het interbellum – herbergde een mooie drivercollectie die een kwaliteit bood die de concurrentie van die tijd moeiteloos afdroogde.

Anno 2015 wordt er op een heel ander manier naar muziek geluisterd. Een muziekspeler of smartphone fysiek docken met een speaker is niet langer populair. Er wordt vooral gestreamd vanaf een mobiel toestel, een trendshift die Bowers & Wilkins al eerder wou opvangen met de Zeppelin Air. De ‘Air’ in de naam verwees naar Airplay, de streamingtechniek van Apple, maar die tweede editie behield zijn dock.

De gloednieuwe Zeppelin Wireless dumpt echter de fysieke connector – en daarmee zijn bijna exclusieve band met Apple-apparaten. De nieuwe speaker blijft natuurlijk wel Airplay aanbieden, maar wordt verruimd met Bluetooth en Spotify Connect. Een slimme zet van Bowers & Wilkins, want zo wordt deze speaker interessant voor iedereen met een Android-apparaat of een ander toestel. Bluetooth is nu eenmaal de meest universele streamingtechnologie op deze planeet.