Jamie Biesemans

Streamingoptie in overvloed

De CXN is een netwerkspeler, maar ook een DAC. Je kunt twee externe apparaten digitaal aansluiten (telkens te kiezen uit coax en digitaal) en een computer via een USB klasse B-poort. Wil je USB-opslag rechtstreeks aansluiten, dan kan dat via de USB-poort vooraan en achteraan. Qua streaming speelt de Cambridge Audiospeler muziek gedeeld via DLNA af. Dat de CXN zich wil profileren als het betere werk merk je aan de uitgangen.

Naast de gebruikelijke analoge cinch-poorten heb je ook de optie om de speler gebalanceerd via 3-pens XLR-plugs te verbinden met een kwalitatieve versterker. Het is via deze weg dat we de CXN aansluiten op onze Marantz PM11S2-versterker.

Een klein minpunt: om de CXN te verbinden met WiFi, moet je een externe USB-adapter gebruiken. Die is meegeleverd, maar doordat hij uitsteekt toch wat fragiel. Het is een goed idee om hem met een kort USB-verlengkabel aan te sluiten, dat zal de ontvangst ook verbeteren. Ook Bluetooth vereist een aparte adapter. Die moet je aanschaffen voor circa 100 euro, wat fors is voor een optie die bij veel concurrenten ingebakken zit.

gerelateerde items