Jamie Biesemans

Britse klank

We hebben gezocht, maar er zijn niet veel bestandsformaten waar de CXN problemen mee heeft. De dubbele Wolfson-DAC die Cambridge Audio toepast, slikt PCM tot 384 kHz / 24 bit en DSD64. Met die hoogwaardige bestanden klinkt het goed, maar ook mindere MP3’s rollen heel muzikaal uit de CXN. Je kunt ook muziek streamen via Airplay en Spotify Connect en dat klinkt meer dan behoorlijk - al zijn eigen lossless bestanden toch echt wel een betere optie.

Wat de CXN echt een van de beste spelers van dit moment maakt, is de bediening. Dit is een van de weinige netwerkspelers die je min of meer praktisch vanaf de voorkant kunt bedienen. Tipje: gebruik liever de Cambridge Connect-app. Op eerste zicht is die extreem so(m)ber.

Dit is echter een ware troef, want het is een app die dankzij zijn eenvoud zeer vlot te gebruiken is. Als we het vergelijken met de app van onze Marantz NA8005, dan is dit toch een enorme verbetering. En dit is niet onbelangrijk: je haalt veel meer plezier uit een netwerkspeler als de bijhorende app goed werkt en je vlot bij je muziek brengt. Cambridge Audio is hier zeker in geslaagd.

gerelateerde items