De Opticon-familie van Dali mikt regelrecht op het hart van elke muziekliefhebber dat maximaal waarde uit zijn zuurverdiende spaarcentjes wil halen. Net zoals je bij andere speakerfabrikanten op dit prijspunt ziet, brengen de Denen een ruim aanbod speakers onder de Opticon-noemer. Zo krijgt je als consument een ruime keuze geserveerd, waarbij je geheid voor jouw situatie wel een luidspreker vindt.

Bovendien omvat de Opticon-familie ook verschillende oplossingen, naargelang of je gaat voor een stereo-opstelling in een klein dan wel grote kamer of van plan bent een thuiscinema te bouwen.

Vaak zie je bij tests van dergelijke speakerfamilies vooral de topmodellen opduiken, wat in dit geval de Opticon 8 zou zijn. Maar wij leggen liever de Opticon 5 op de pijnbank, een zeer toegankelijke luidspreker die de kleinste van de drie vloerstaanders in deze Dali-familie is. Tegelijkertijd ontvingen we ook de Opticon LCR’s op bezoek, in kader van een AV-receivertests. De test van de LCR’s zie je in de nabije toekomst ook hier verschijnen.