Rond het prijspunt van 500 tot 700 euro is het interessant vertoeven in de AV-receivermarkt. Voor deze prijs kan je al een behoorlijk volledig toestel in handen krijgen, met de nieuwste streamingfeatures en surroundtechnologieën. De AVR-X2200W is wat Denon hier in de arena stuurt, een echte prijsvechter die Dolby Atmos maar ook het nog nieuwere DTS:X aan boord heeft (of dat zal krijgen, na een firmware-update). Dat laat deze Denon al meteen boven het maaiveld uitsteken, want DTS:X is vooralsnog niet echt wijd verspreid.

Nu ja, eerlijk gezegd is de waarde ervan heel relatief. Heel veel DTS:X-audiomateriaal is er ook al niet. Zelfs nu, meer dan een jaar na de eerste voorstelling van het nieuwe surroundformaat is er eigenlijk nog altijd maar een demodisc of twee van DTS zelf te vinden.

Daarentegen zijn er wél heel wat releases van films met een Atmos-soundtrack vrij te koop en zullen ook de nakende Ultra HD Blu-ray-lanceertitels voornamelijk Atmos-tracks bevatten. Het is nog koffiedik kijken hoe het allemaal uitdraait, maar het ziet er vooralsnog niet goed uit voor de DTS:X.