Toon alles (2)
Jamie Biesemans

Vlot aansluiten

Eén van de zaken die mensen weghoudt van een AV-receiver, is de perceptie dat zo'n toestel complex is en moeilijk kan ingesteld worden. Onvermijdelijk is een receiver inderdaad 'moeilijker' dan pakweg een soundbar. Maar Denon goed zijn best gedaan om de installatie van de AVR-X2300W zo eenvoudig mogelijk te maken.

Bij de eerste opstart van de receiver word je heel goed begeleid. Visueel wordt op het tv-scherm getoond wat je moet doen en krijg je handige informatie. Zo zijn niet enkel de speakerterminals goed aangeduid op het toestel, maar de interface zal je ook vertellen welke je juist moet aansluiten voor jouw luidsprekerconfiguratie. Iemand die elke dag AV-receivers opstelt heeft dit niet nodig, maar voor de meesten is dit een handig hulpje.

De on-screen menu's van de Denon-receiver zijn helder en ook de bijhorende app valt goed mee. Apps zijn altijd een zwakker punt geweest van Denon (en zustermerk Marantz), maar de nieuwe 2016 AVR Remote-app is al stukken stabieler en handiger dan voorgaande versies. Misschien dat het softwareteam wat advies is gaan inwinnen bij de mensen die de HEOS-app bouwden, want die is top.

gerelateerde items