Toon alles (6)
Jamie Biesemans

Sub met app

De ELAC Sub 2070 is net als de kleinere Sub 2050 en de eerder vermelde Sub 2090 uitgerust met een ingebouwd meetsysteem. Deze functie zal in de komende maanden ook verschijnen op goedkopere subs van ELAC, hebben we ons laten vertellen.

Op zich is het meten van lage frequenties niet zo ongewoon. Software zoals Dirac doet het en ook de kalibratiesystemen in AV-receivers zullen het LFE-kanaal bijsturen. Maar wat ELAC doet is uniek: een meetsysteem inbouwen in de subwoofer zelf en het toegankelijk maken via Bluetooth.

Om te meten, moet je gewoon de ELAC Sub-app downloaden op je iOS- of Android-apparaat en via Bluetooth een verbinding met de Sub maken. Je hebt hiervoor we´l een relatief nieuwe telefoon of tablet nodig, met Bluetooth 4.0 aan boord.

Als we aan de slag gaan met de app, ontdekken we al snel dat het niet enkel om het meten gaat. Via de app kan je alle instellingen veranderen die traditioneel met draaiknoppen achteraan de subwoofer worden aangepast. Handig om snel wat bij te regelen, zeker als je de loodzware subwoofer ergens een permanente maar onbereikbare plaats in de kamer gaf.

gerelateerde items