Toon alles (6)
Jamie Biesemans

Stevig

Tijdens onze test van de Sub 2070 hebben we hem voornamelijk gebruikt met een Sony STR-DN1060- receiver, maar ook even in een stereo-opstelling met een Rotel RC150 en RB1590 voorversterker/ powerampcombinatie en met een paar Teufel Definion 3's.

Bij het bekijken van films, waaronder het schijnbaar scriptloze ‘Transformers: Age of Extinction’, valt niet enkel de enorme kracht die in de Sub 2070 schuilt op, maar ook hoe goed deze ELAC omgaat met stiltes die worden afgewisseld door hoge volumes. Hoe dynamisch het ook wordt, de Sub 2070 kan goed volgen.

Voor een sub is hij bovendien voldoende geraffineerd om pure muzikale luistersessies te ondersteunen. Het is ook zeer interessant om de Auto EQ-functie in- en uit te schakelen en zo het effect waar te nemen op materiaal dat je kent, zoals een favoriete film of muziekstuk.

In mijn eigen testruimte van 25 m2 was het effect niet dramatisch, maar wel waarneembaar als een strakke bas die misschien minder spectaculair klonk maar wel wat minder ‘booming’ liet horen. Bij de Transformers-film maakte dat misschien wat minder uit, maar voor muziek was het toch wel een hele verbetering.

gerelateerde items