Vloeiende lijnen, en een glanzend witte behuizing geven deze Epson projector een elegante flair. Je moet er wel de nodige plaats voor voorzien, het adjectief compact is niet meer van toepassing. Vooraan naast de lens zit een ruil verluchtingsrooster, dat een beetje licht lekt maar het beeld niet stoort.

De aansluitingen zijn ten opzichte van zijn tegenhanger van vorig jaar, de EH-TW6600, behoorlijk veranderd. De traditionele analoge aansluitingen zijn (voor het eerst) verdwenen, met de uitzondering van een PC-VGA aansluiting. Wat rest zijn twee HDMI-aansluitingen, waarvan eentje voorzien is voor MHL (Mobile High Definition link) om je smartphone  aan te sluiten. Verder zijn er enkel nog twee USB-aansluitingen, waarvan eentje dient om foto’s weer te geven, en een tweede die enkel als stroomvoorziening dienst doet. Een stereo minijack uitgang maakt het aanbod af. Geen voorzieningen voor sturing of schermbediening, dit is dan ook een instapper voor de echte thuisbioscoop.

Plaatsing zonder moeite

De juiste plaats vinden, het blijft iets dat Epson projectoren je erg gemakkelijk maken. De lens heeft een 1,6x zoombereik, maar valt vooral op door zijn ruime horizontale (+/- 24%) en verticale (+/- 60%) lensshift. Die zijn handig in te stellen met de twee draaiknoppen bovenaan het toestel. De projector hoeft dus niet perfect centraal voor het scherm te staan. Let er wel op dat je niet beide verschuivingen tegelijk in de uiterste stand kan plaatsen. Wie de maximale shift in een richting nodig heeft is sterk beperkt in de andere richting. Keystone-correctie laat je toe om eventuele trapeziumvervorming te corrigeren als de projector niet parallel met het scherm staat, maar probeer dat te vermijden om geen detail te verliezen.

In de eco lampmode is de EH-TW6700 stil genoeg dat je er zonder last dicht bij kan zitten. In de medium en hoog stand daarentegen is de ventilator duidelijk hoorbaar.