Hi-res kan

Uit de doos is geen manier om eigen muziekbestanden op een NAS af te spelen via de Chromecast Audio. Maar even zoeken levert een aantal apps op die het kunnen. BubbleUPnP bijvoorbeeld, die het ook mogelijk maakt om Tidal naar de Chromecast te sturen. Of de Fritz! Media-app, die bedoeld is voor gebruikers van de Fritzbox-routers maar door iedereen kan gedownload worden. Er zijn nog andere opties.

Bij het testen bleek het afspelen van hi-resmateriaal geen probleem, zelfs niet ondersteunde bestanden aan 192 KHz/24-bit. Zolang het als FLAC verpakt is tenminste, DSD (geen verrassing dat) en ALAC in hi-res geeft geen kik. Hoewel de technische documentatie van Google het anders aangeeft, weigerden ook onze Apple Lossless-bestanden aan cd-kwaliteit af te spelen.

Trouwens, wie de Chromecast Audio aansluit op een beter audioapparaat en via de remote van dat toestel het volume wil regelen, kiest in de Chromecast-app best voor 'High Dynamic Range'. Dat is een heel coole naam die echter neerkomt op een vast uitgangsniveau...

gerelateerde items