Jamie Biesemans

Aluminium

HTC vaart meestal zijn eigen koers qua design, maar je zou heel kritiekloos zijn als je niet opmerkt dat de One A9 nogal sterk geïnspireerd lijkt op de iPhone 6. Het is een opmerking die heel vaak viel bij de berichtgeving over de A9.

Bij nader inzien zijn er natuurlijk verschillen te vinden tussen de Apple en de nieuwe HTC, maar die eerste indruk is inderdaad wel dat de twee toestellen sterk op elkaar lijken. Is dat nu per se een minpunt? Niet bepaald – en er zijn nog wel Android-telefoons die lijken op de Apple-telefoon.

Dus, nu dat we de vergelijking expliciet hebben gemaakt, laten we eens kijken wat de HTC echt te bieden heeft. Nummer één op het lijstje van pluspunten is ongetwijfeld een zeer premium uitstraling, dankzij de mooie metalen behuizing die piekfijn is afgewerkt. Ik ging aan de slag met de zwartgrijze versie, die momenteel de enige is die je vlot kan vinden. Er is ook een witte, gouden en rode editie op komst. 

Als ik de nieuwste smartphones in de hand neem en vergelijk met toptelefoons van twee en zelfs één jaar geleden, dan is er echt een merkbare kwaliteitsverschil te merken. De afwerking en de bouwkwaliteit wordt steeds beter. Je kan niet veel kritiek geven op de afwerking van toestellen zoals de Samsung Galaxy S6 Edge-reeks of Huawei Mate S. En dat is ook waar voor de One A9.

Dit toestel voelt zeer hoogstaand aan, met werkelijk nergens een onderdeeltje dat los zit of goedkoop overkomt. De mooie afgeronde hoeken en zijkanten zorgen voor een perfecte grip, en de A9 is ook lekker slank en du – amper 7,6 mm dik.

gerelateerde items