Jamie Biesemans

13 megapixel

Net zoals Apple heeft HTC een vingerafdruksensor op de plaats van een Thuis-knop ingebouwd, net onder het scherm. Je kan hem ondermeer gebruiken om het toestel te ontgrendelen. De sensor werkt vrij goed en herkende tijdens mijn tests heel snel mijn vinger, ook als ik mijn vingertip schuin op de sensor werd legde.

De camera achteraan de A9 heeft 13 megapixel, met optische stabilisatie. Ik was vooral nieuwsgierig of je er betere foto’s mee kan nemen dan met de One M9, een toestel dat ik op veel vlakken heel goed vond maar qua camera echt wel teleurstellend. Op de vraag of de A9 beter presteert, is het antwoord duidelijk: “Ja”.

Testfoto’s tonen minder ruis en het toestel stelt ook snel scherp, zonder records te verbreken. De RAW-modus is ook handig voor wie de touwtjes zelf graag in handen neemt. Tegelijkertijd kan je niet stellend dat de camera op het niveau van pakweg de LG G4 staat, wat toch wel een minpunt is als je naar het prijskaartje loert. Qua video kan je rekenen op Full HD-kwaliteit en dat in redelijk goede kwaliteit. 4K is geen optie.

gerelateerde items