Jamie Biesemans

Goed genoeg

Ondanks de grotere nadruk op muziek zijn er toch wat muziekfuncties die minder sterk uit de hoek komen. De stereospeakers die op de One M9 goed klonken bijvoorbeeld, zijn hier vervangen door een enkele monospeaker die minder sterk uit de hoek komt.

En er is geen muziek-app, zelfs niet HTC Music, de vrij goede app die we op de M9 zagen. Het ontbreken van een standaard muziek-app los je natuurlijk in enkele minuten op door de Google Play-winkel te bezoeken en een gepaste speler te downloaden. Maar toch, bizar dat het afwezig is.

Vermoedelijk past het in HTC’s nieuwe aanpak. De A9 is immers nu al uitgerust met Android 6.0. Daarmee is het – naast de Nexus-telefoons van Google zelf – een van de eerste telefoons die de laatste Android meekrijgt. HTC kan dit omdat ze Marshmallow maar heel bescheiden aangepast hebben.

De interface en de menu’s van de A9 zijn dan ook heel strak, zonder tierlantijntjes. Het lijkt bijna een Nexus-toestel…

Alles toont heel mooi op het 5-inch AMOLED Full HD-display, dat weliswaar geen Quad HD-toont maar niettemin toch heel scherp overkomt en uitpakt met een mooie contrastratio.

Ook de overige hardware (de Qualcomm Snapdragon 617 en 2 GB) is niet van het allerhoogste niveau. In gewoon gebruik merk je daar weinig van. Dat er maar 16 GB aan boord is (in de V.S. 32 GB) is minder, al kan je via de geheugenkaartsleuf extra gigabytes toevoegen.

gerelateerde items