HTC maakt het de consument niet gemakkelijk. Elk jaar lanceert de Taiwanese fabrikant een nieuwe One, net zoals Apple de iPhone vernieuwt. Maar waar Apple tenminste iets varieert aan de naamgeving, houdt HTC stellig vast aan die ‘One’ naam. Dat betekent dat er inmiddels al drie One-telefoons zijn.

Het nieuwe, pas voorgestelde model, draagt de suffix ‘M9’ om toch de onderscheid te maken van de voorgaande M7 en M8. In een zekere zin mag je hem beschouwen als een synthese van die twee voorgangers, althans op designvlak. 

Deze recensie is trouwens een aanvulling op de test die in FWD56 verscheen. Voor de review in het magazine hadden we een testmodel ter beschikking met tussentijdse software en was er niet genoeg tijd om de One ondere andere op gebied van fotografie degelijk te testen.

Vandaar dat we FWD56-lezers het advies gaven om deze aanvullende test eveneens te lezen. Dat is zeker de moeite waard, want een van de gevolgen van onze bijkomende tests is dat we de One (M9) een definitieve score van 4 sterren geven, in plaats van 4,5, vanwege de matig presterende camera (zie verder).