Jamie Biesemans

Mediabeest

HTC besteedt aardig wat aandacht aan audio en video. Het 5-inch Super LCD3-scherm is zeker niet zo vibrant als een OLED-display, maar qua kleurweergave en kijkhoek valt er niet veel op aan te merken. Er is hoogstens sprake van een lichte blauwe zweem.

HTC koos opnieuw voor een Full HD-resolutie, terwijl recente vlaggenschepen toch voor meer pixels gaan. De LG G3 en Samsung Galaxy S6 bijvoorbeeld, pakken uit met 1.440 x 2.560. Nu is Full HD zeker niet onscherp en we zijn benieuwd of de keuze van HTC een positieve impact heeft op de autonomie. Immers, hoe meer pixels, hoe hoger het stroomverbruik.

Je zou dus verwachten dat de One (M9) het dus betrekkelijk lang uitzingt op een batterijlading. Helaas is dat niet het geval: ons testtoestel was allesbehalve een uitschieter qua autonomie. 

Wie goed oplet, zal zien dat de M9 zowel boven als onder een speaker bezit. Als we even Netflix opstarten en een aflevering van Doctor Who bekijken, met de telefoon in liggende stand, merk je meteen het voordeel van de dubbele BoomSound-luidsprekers. Voor een smartphoonespeaker klinken ze heel helder en er is zelfs een uitsproken stereo-effect, dankzij de Dolby Surround-software die in actie treedt bij het bekijken of beluisteren van media. We stonden er wat sceptisch tegenover, maar de dubbele speakers klinken indrukwekkend. 

gerelateerde items