Jamie Biesemans

Conclusie

In onze preview voor FWD56 bestempelden we de HTC One (M9) als "een ronduit geweldige telefoon". En dat is het ook - of het heeft toch echt dat potentieel. 

Heel veel reviews van het eerste uur klaagden over een sterke hitteproductie bij het draaien van een bepaalde benchmark. Hoewel we benchmarks interessant vinden als basis van een test, hebben we de specifieke benchmark niet gedraaid, en hebben we de One (M9) zo realistisch mogelijk ingezet als onze dagelijkse smartphone. Wat neerkomt op middelmatig tot zeer intensief gebruik, zowel over WiFi als over het mobiele netwerk. Ons testtoestel kreeg ook regelmatig updates geserveerd, waaronder eentje die het hitteprobleem zou aangepakt hebben.

Volgens ons moet HTC nog wat software-optimalisaties doorvoeren om te zorgen dat de One echt een lange dag met intensief gebruik doorraakt. Afgaande op de updates die wij tijdens het testen binnenkregen, zijn de ontwikkelaars van HTC naarstig aan het werk om problemen op te lossen. Hopelijk lukt het ook om de camera te wat beter te laten presteren.

De One (M9) is niet perfect, misschien wat schaars qua vernieuwende features, maar het is wel een extreem stijlvolle en competente smartphone die beter inspeelt op de noden van de dertiger en hoger dan de nieuwste hypefoon. Maar er is nog werk aan.

7/7
gerelateerde items