Toon alles (7)
Jamie Biesemans

Eigen koers

Op vlak van displays vaart Huawei een eigenzinnige koers. Waar Apple, LG en Samsung op hun topmodellen gaan voor schermen met heel hoge resoluties, blijft Huawei vasthouden aan Full HD. Ja, zelfs voor het 6-inch scherm van de Mate 8.

De fabrikant houdt vast aan die lagere resolutie omdat displays met heel veel pixels ook meer stroom verbruiken. Is het een juiste keuze? Het is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Je kunt niet ontdekken dat bijvoorbeeld de LG G4 en de Samsung Galaxy S6-telefoons echt prachtige schermen bezitten. Haarscherp zijn ze. Je merkt het verschil als je ze naast de grote Mate 8. Maar het is ook niet zo dat het IPS LCD-scherm van de Mate 8 onscherp overkomt. 

Als we verderop kijken naar hoe goed de batterij van de Mate 8 het doet, dan kun je wel stellen dat die keuze van Huawei voor een klassieke Full HD-scherm geen windeieren heeft gelegd. De phablet heeft een zeer goede autonomie.

Het is lang geleden dat we een toptoestel in handen kregen die niet na een dag hevig gebruik ‘s avonds aan de adapter moet hangen. Wat mij betreft neem ik de iets mindere scherpte - wat je trouwens niet merkt in dagelijks gebruik - er graag bij in ruil voor die extra autonomie. 

gerelateerde items