Toon alles (7)
Jamie Biesemans

Betere camera

Bij de Huawei P8 vorig jaar was ik minder onder indruk van de camera, maar bij zowel bij de Mate S als de Mate 8 ligt de kwaliteit gevoelig hoger.

De jongere Mate 8 scoort hier net iets beter, niet enkel vanwege de hogere aantallen megapixels (13 versus 16). De kiekjes die de Mate 8 maakte, waren gewoonweg net iets beter. Vergeleken met sommige topmodellen, zoals de LG G4, doet de Mate 8 het iets minder goed bij slecht licht. Dat heeft te maken met de iets lichtsterkere lens van de LG. Toch kun je stellen dat de Huawei’s nu echt wel op hun niveau zitten, ook voor video.

Net onder de cameralens vind je een cirkel Mate 8. Dit is een vingerafdruksensor die je kunt gebruiken om de telefoons te ontgrendelen.

Meer fabrikanten rusten hun telefoons met zo’n sensor uit, maar het werkt niet altijd zo goed. Zo’n sensor moet snel zijn en ook werken als vingers er niet helemaal recht op duwen. Misschien dat de sensor van de iPhone net iets sneller werkt, maar de sensor van de Mate 8 is ook allesbehalve traag. Ik vind de plaatsing achteraan heel logisch en het duurde niet lang vooraleer ik mijn telefoon via deze manier in een vlotte beweging ontgrendelde. 

gerelateerde items