Toon alles (7)
Jamie Biesemans

Conclusie

Dat Huawei zijn plaats verdiend heeft op het speelveld van de eerste klassers is met dit toestel absoluut bewezen. Misschien kun je de Mate 8 wat verdenken van niet zo spannend te zijn als de Edge-telefoons van Samsung. Maar dat is zoals een Volkswagen Passat voor de ene de ultieme grijze leasewagen is en voor de andere het toppunt van geraffineerde luxe.

Als het gaat om kwaliteit valt er niets op aan te merken. Het scherm en de fel verbeterde camera’s blijven misschien net onder de absolute top - maar dat is ook zo voor de prijskaartjes van deze Huawei.

De omvang van de Mate 8 zal misschien sommigen afschrikken, maar de ongelooflijke autonomie maakt heel veel goed. Het grote scherm van 6-inch maakt deze phablet trouwens ook heel geschikt om video te bekijken of te gamen.

De Mate 8 is daarom bij mij uitgegroeid tot het vaste werkpaard. Blijft de hamvraag: deze of een iPhone 6s Plus? Qua hardware is het antwoord “ja, bijna”, qua software eerder “misschien”. iOS 9 is toch net iets vollediger dan Android 6.0 plus EMU, zelfs in zijn laatste incarnatie. Maar de afstand wordt steeds kleiner...

6/6
gerelateerde items